TITULAR AL CABINETULUI

Avocat definitiv

Membru in Baroul Bucuresti din anul 1999

Licentiat in drept al Facultatii de drept din cadrul Universitatii Babes Bolyai din Cluj Napoca in anul 1998,

 

Experienta

1999 (ianuarie) – 2000 (august) – Avocat colaborator in cadrul Cabinetului Individual de Avocat Dancu Catalin-Radu;

2000 – prezent – titular al Cabinetului de avocat “George Papu”

 

Este cunoscut ca un avocat pledant, specializat atat in litigii de drept privat, cat si de drept public (penal-comercial, administrativ-fiscal etc.), experienta acumulata in numeroasele cauze si proiecte in care a fost implicat oferindu-i o vasta viziune asupra domeniilor dreptului.

Inca de pe bancile facultatii si-a manifestat interesul fata de problematica juridica, publicand articole in reviste de specialitate pe aspecte de drept privat, incepandu-si cariera in avocatura in anul 1999 ca si colaborator al Cabinetului individual de avocatura “Dancu Catalin Radu”, unde si-a desfasurat stagiatura atat in activitatea de consultanta cat si in litigii, sustinand si numeroase cauze penale in materia libertatii de exprimare, (procese de presa) dar si cauze civile in prima instanta.

Din anul 2000 este titularul cabinetului de avocat ‘George Papu’ implicandu-se in procese complexe si mediatizate dar si in proiecte complexe de consultanta, in fiecare dintre domeniile de activitate ale cabinetului, participand activ la majoritatea simpozioanelor si cursurilor de pregatire in domeniul dreptului afacerilor, dreptului comunitar etc.

Cauzele penale in care a reprezentat clienti importanti, inclusiv din domeniul public au fost cauze de contrabanda, coruptie si conexe, criminalitate organizata, spalare de bani, criminalitate informatica, infractiuni economice si in legatura cu serviciul, infractiuni specifice pietei de capital dar si infractiuni comise prin mijloace de comunicare in masa, majoritatea fiind cauze mediatizate, de o complexitate deosebita.

In litigiile de drept privat a reprezentat importanti clienti in cauze comerciale, insolventa si raspunderea administratorilor, de contencios administrativ – fiscal (inclusiv drept contraventional bancar) si contencios constitutional, drept civil, proprietate intelectuala si media (dosare de presa), drept imobiliar (real-estate), executari silite, pregatind numeroase cauze pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

In activitatea de consultanta a redactat sau coordonat numeroase proiecte pe probleme de drept bancar si comercial, drept civil si imobiliar (real estate), dreptul muncii, a realizat activitati de consultanta in materie contractuala, inclusiv audituri juridice.

Toata activitatea desfasurata in domenii diferite ale dreptului de catre colaboratorii si avocatii aflati in relatie de conlucrare este supravegheata de titularul cabinetului .

 

Articole publicate

Despre excluderea imobilelor din domeniul dreptului comercial (Revista de Drept Comercial nr 2/1998 – vezi articolul in format pdf)

Unele consideratii asupra asigurarii dovezilor pe cale principala (Revista de Drept Comercial nr 9/1998 – vezi articolul in format pdf)

Despre continutul plangerii prealabile si efectele neregularitatilor in aceasta privinta (Dreptul nr. 5 / 2001 – vezi articolul in format pdf)

Pledoarie intr-un proces de presa castigat (preluata de “Noua Revista de Drepturile Omului”, nr. 2/2006 – vezi concluziile scrise publicate, in format pdf)