Avocat definitiv

Avocat aflat in relatie de conlucrare cu Cabinetul Individual de Avocat Papu George (of counsel)

2000-2004 – Facultatea de Drept din cadrul Universitatii ”Babes-Bolyai” Cluj-Napoca

2004-2006 – Masterat ”Dreptul Afacerilor in Societatea Informationala” – Facultatea de Drept din cadrul Universitatii ”Ovidius” Constanta

 

Experienta

2005-2007: Avocat stagiar in Baroul Bucuresti, indrumator Papu George

2007-2008: Avocat definitiv, colaborator in cadrul Cabinetului de Avocat ”Papu George”, Baroul Bucuresti

2008-prezent: Titular al Cabinetului de Avocat ”Papu Viorel”, Baroul Constanta,

2010-prezent: Of Counsel Papu George – Cabinet de Avocat

 

Dincolo de expertiza vasta in sectorul privat si public, activitatea sa are intotdeauna in atentie perfectionarea profesionala, individuala sau colectiva, fiind un permanent luptator pentru libertatea de exprimare si pentru excelenta in avocatura, remarcandu-se in acest sens prin mai multe interventii in spatiul public dedicat stiintelor juridice.

S-a remarcat incepand cu anul 2008 in materia litigiilor avand ca obiect taxa speciala auto, castigand peste 100 de dosare de acest gen.

Domeniul expertizei sale cuprinde litigii in sfera dreptului administrativ si fiscal (despagubiri legea 9/1998, anulari ale hotararilor consiliilor locale, dobandirea de indemnizatii speciale, contestatii fiscale, anulare creante bugetare, exonerare de la amenzi administrative speciale de contencios administrativ etc.), in sfera dreptului penal (achitari in fata ultimei instante, desfiintari ordonante de netrimitere in judecata, solutii de neincepere a urmarii penale, asistenta parti vatamate etc.), in sfera dreptului familiei (divorturi cu elemente de extraneitate, divort prin acord fara prezenta ambilor soti in fata instantei, ordonante presedintiale incredintare minor etc.), in sfera dreptului general public sau privat (obtinere de informatii cu caracter public, mentineri contracte de concesiune, asistenta achizitii publice, interdictii judecatoresti, exequatur, pastrare avans antecontract de vanzare-cumparare in caz de neexecutare a contractului, constatare inexistenta contract de imprumut, recuperari debite de la societatile de asigurare, evacuari,  etc.), in sfera dreptului succesoral (petitii de ereditate, stabilire calitate de mostenitor unic etc.), in sfera legii fondului funciar (punere in posesie si eliberare titlu de proprietate, anulare titlu de proprietate etc.), in sfera dreptului proprietatii (exproprieri, revendicari, uzucapiuni, accesiuni imobiliare, superficii, granituiri, partaje etc.), in sfera executarii silite (contestatii la executare, suspendari provizorii de executare silita, anulare titlu executoriu etc.), in sfera dreptului comercial (somatii si ordonante de plata, insolventa, opozitii la actele societare etc.)

 

Participant la urmatoarele colocvii, conferinte:

  • Conferinta Internationala ”Dreptul Afacerilor” 2011 – Organizatori: Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti si Piperea & Asociatii – Bucuresti, 13-14 mai 2011.
  • Conferinta Nationala a noilor coduri ale Romaniei – Organizatori: Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara si Institutul National de Pregatire si Perfectionare a Avocatilor – Timisoara, 27-28 mai 2011.
  • Cunoasterea, intelegerea si aplicarea noilor coduri fundamentale ale Romaniei – Organizatori: Baroul Constanta si Institutul National de Pregatire si Perfectionare a Avocatilor – Constanta, 24-25 iunie 2011.

 

Articole publicate

  • Dobandirea calitatii de administrator al unei societati comerciale pe actiuni, in Revista de Dreptul Afacerilor, nr. 8/2004. (citeste articolul, pentru a citi articolul apasa “marire”)
  • Mijloace juridice de recuperare a taxei de prima inmatriculare, pe juridice.ro si in Revista de Dreptul Afacerilor, nr. 7-8/2008. (citeste articolul, pentru a citi articolul apasa “marire”)
  • Masuri cu efect echivalent restrictiilor cantitative la import: autovehicule de ocazie. Comisia CE c. Austria (Cauza C-524/2007). Conduita executivului Statului Roman in domeniu, pe juridice.ro. (citeste articolul, pentru a citi articolul apasa “marire”)
  • Natura juridica a actelor care stau la baza incasarii taxei pe poluare. Consecinte si conduite. Relevanta stabilirii naturii juridice pentru judecatorul national, pe juridice.ro si in cadrul Colocviului “Taxa auto din perspectiva dreptului comunitar”, organizat de Centrul de Studii de Drept European din cadrul Academiei Romane, la 20.03.2009. (citeste articolul, pentru a citi articolul apasa “marire”)
  • Cu privire la necesitatea modificarii art. 57 din Legea nr. 51/1995. Transarea problemei avocaturii clandestine, pe juridice.ro si in cadrul dezbaterii privind modificarea Legii avocaturii, din 19.03.2009, care a avut loc la Palatul Parlamentului. (citeste articolul, pentru a citi articolul apasa “marire”)
  • Aspecte procedurale si executionale premergatoare recuperarii efective a taxei speciale auto, in Revista ”Curierul Fiscal nr. 8-9/2011” si pe juridice.ro. (citeste articolul, pentru a citi articolul apasa “marire”)

 

contact: www.viorelpapu.ro